• Snabba leveranser
  • Säker betalning
  • Fri frakt över 800 kr
Visa priser: Exkl. moms | Inkl. moms
 
Fröer  Blommor  Krasse

Krasse

Fröer till krasse – odla krasse i din trädgård

Krasse (Tropaeolum majus) är en mångsidig och lättodlad blomma som blommar rikligt i din trädgård med sina livliga färger och unika former. Med våra fröer till krasse kan du skapa en färgsprakande trädgård som drar till sig beundran från både människor och pollinerare. Oavsett om du vill odla krasse för dess skönhet eller dess ätbara blommor och blad, är denna blomma ett utmärkt val.

Färger på krasse

Krasse finns i en mängd olika färger, från intensivt rött och orange till gult och krämvitt. Dessa livfulla färger kan lysa upp vilken trädgård som helst och skapa en varm och välkomnande atmosfär. Genom att kombinera olika färger kan du skapa en spännande och dynamisk blomsterdisplay.

Var krasse trivs bäst

Krasse trivs bäst i soliga lägen men kan även tolerera halvskugga. Den föredrar väldränerad jord och kan växa bra i både rabatter och krukor. Krasse är en tålig och lättskött växt som kan anpassa sig till olika odlingsförhållanden, vilket gör den idealisk för både nybörjare och erfarna trädgårdsmästare.

När ska man så krasse?

För att odla krasse framgångsrikt, bör du så fröerna direkt på växtplatsen efter sista frosten på våren. Du kan också förkultivera inomhus 4-6 veckor innan utplantering om du vill få ett försprång. Krasse gror snabbt och börjar blomma redan 8-10 veckor efter sådd, vilket ger en lång och härlig blomningsperiod från tidig sommar till första frosten.

Slingerkrasse och buskkrasse

Det finns två huvudtyper av krasse: slingerkrasse och buskkrasse. Slingerkrasse är en klättrande växt som kan nå imponerande höjder och täcker spaljéer, staket och andra stöd med sina frodiga rankor och färgglada blommor. Buskkrasse, å andra sidan, växer kompakt och passar utmärkt i rabatter, krukor och som kantväxt. Båda typerna är lika lättodlade och erbjuder samma vackra blomning, men valet mellan dem beror på hur du vill använda dem i din trädgård.

Krasse som snittblomma och ätbar växt

Krasse är inte bara vacker i trädgården, den är också en utmärkt snittblomma. Dess färgstarka blommor och intressanta bladverk gör sig bra i buketter och blomsterarrangemang. Dessutom är både blommorna och bladen ätbara, med en pepprig smak som kan användas i sallader och som dekorativa inslag i matlagning.

Köp fröer till krasse hos oss

Välj våra fröer till krasse för att säkerställa att du får hög kvalitet och god grobarhet. Vi erbjuder ett brett sortiment av krassefröer som garanterar att du hittar precis det du behöver för att skapa en vacker och livfull trädgård. Utforska vårt sortiment och börja din resa mot en blomstrande trädgård med krasse redan idag!


Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan